Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-09@05:55:41 GMT

تببین ۱۲ حدیث امام علی(ع) برای نوجوانان با ۱۲ داستان

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۸۵۱۹۴

تببین ۱۲ حدیث امام علی(ع) برای نوجوانان با ۱۲ داستان

باباجانی با بیان اینکه برای نوشتن کتاب «امام علی (ع)» از موسسه دارالحدیث کمک گرفتم، گفت: این کتاب دربرگیرنده احادیثی از امیرالمومنین (ع) است که برای نوجوانان کاربردی و قابل فهم بوده است. 

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی، مریم داوری: «علی باباجانی»، متولد اول فروردین 1352 در روستای وفس استان مرکزی از نویسندگان و شاعران خردسال، کودک و نوجوان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی کتاب هایی همچون اتل متل یه بابا، سیب و بستنی، بهار کی می آید، دو تکه ماه، حنانه، یک نفر تو را دوست دارد، منهای یک، حیات پاکان، آینه نازنین، دنیا هدیه می خواهد، تو را صدا می زنم و جشن بزرگ برکه را به رشته تحریر درآورده است. باباجانی در جشنواره های بسیاری مانند مطبوعات کودک و نوجوان، امام رضا، نهج البلاغه، ره آورد، سرزمین نور و مستور برگزیده شناخته شده است. باباجانی در حال حاضر سردبیر مجله سنجاقک است. وی کتابی با عنوان امام علی(ع) نوشته است که به مناسبت سالروز شهادت حضرت امیر المومنین(ع) گفتگویی با وی در مورد کتابش ترتیب دادیم که قسمت دوم و آخر آن بدین شرح است:

 

کتاب «امام علی (ع)» از مجموعه «یک نفر تو را دوست دارد» مشتمل بر چند حدیث و داستان است؟

این کتاب شامل 12 حدیث و 12 داستان است. در ابتدا یک داستان آورده شده است و در آخر داستان به حدیثی از امام علی (ع) اشاره شده است. این حدیث و داستان به همدیگر مرتبط هستند. در واقع کتاب 12 فصل دارد.

 

نوشتن کتاب «امام علی (ع)» چقدر طول کشید؟

یک سال درگیر این پروژه بودم و کارهای تحقیقی، پژوهشی و نوشتن آن یک سال طول کشید چون باید حدیث هایی را انتخاب می کردم که متناسب با سن نوجوانان باشد و برای آنها کاربردی باشد.

 

از چه منابعی برای نوشتن مجموعه«یک نفر تو را دوست دارد»، استفاده کردید؟

من از منابع مختلف مذهبی استفاده کردم که در راس آنها بحارالانوار بود. نهادی که خیلی به من کمک کرد، موسسه دارالحدیث بود که کارشان در مورد احادیث است؛ احادیثی که پیدا می کردم باید از نظر منبع دقیق بود. من موثق بودن حدیث و منابع را و صحت و سقم آنها را از طریق موسسه دارالحدیث پیدا می کردم.

داستان های کتاب «امام علی (ع)» پیرامون چه مباحثی است؟

من احادیثی از امام علی (ع) انتخاب کردم که دربردارنده مفاهیم اخلاقی برای گروه نوجوان باشد که از آن جمله می توان به کتابخوانی، خوش بینی، کم حرف زدن، دانا و نادان، شکرگزاری، فکر کردن، بخشیدن و فرمانبرداری از بزرگ تر ها اشاره کرد. امامان ما 1400 سال پیش مطالب و نکات اخلاقی و روانشناسی بسیاری گفتند که اکنون ما شاهد ارائه مطالب انگیزشی از سوی روانشناسان و افراد دیگر هستیم این مساله نشان می دهد که باید تامل بیشتری در زندگی ائمه اطهار (ع) و احادیث آنها داشته باشیم.

 

حرف آخر؟

شایسته بود که مجموعه «تو را دوست دارم»، کامل می شد تا یک مجموعه 14 جلدی در مورد 14 معصوم (ع) در اختیار نوجوانان قرار می گرفت که متاسفانه میسر نشد.

 

در داستانی با عنوان «کلاس تابستانی پریسا» در کتاب امام علی (ع) می خوانیم: همه سه ماه تابستان را رفت کلاس، چون نمی خواست وقتش را بیهوده تلف کند. صبحانه را که می خورد، اول می رفت کلاس کامپیوتر. کامپیوتر را از صفر شروع کرده بود. مادرش قول داده بود که النگو هایش را بفروشد و برایش کامپیوتر بخرد. سیمین خانم می گفت: « کامپیوتر نیاز روز جامعه است .مثل الفباست. اگر بلد نباشی انگار بی سوادی. هاجر خانم ، کاش تو هم دخترت را می فرستادی کلاس کامپیوتر . خوبی ات ندارد دختر وقتش را در خانه تلف کند.»

توی اتاقم بودم و کتاب آموزش رایانه را می خواندم و صدایشان را می شنیدم. مادر صدایم کرد:« فاطمه جان، دستت درد نکند، آب جوش آمد.»بقیع اش را خودم فهمیدم ، باید می رفتم تا چایی دم کنم.

 

گفتنی است، کتاب «امام علی (ع)» از مجموعه  «من تو را دوست دارم»در شمارگان 1000 نسخه با قیمت هشت هزار تومان از سوی انتشارات بهنشر(آستان قدس رضوی) منتشر شده و به چاپ دوم رسیده است.مجموعه ۶ جلدی «یک نفر تو را دوست دارد» با محوریت احادیث در مورد پیامبر اکرم (ص)، حضرت امیرالمومنین (ع)، امام حسن (ع)، امام حسین (ع) و امام سجاد (ع) نوشته شده است.

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: کتاب امام علی ع علی باباجانی مریم داوری انتشارات به نشر امام علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۵۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غزه؛ محور مقاومت در ادبیات فارسی

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، متن یادداشت به شرح زیر است: 

ادبیات پایداری به‌عنوان نمود احساسی و عاطفی نهضت‌های اسلامی و جریان‌ها و گروه‌های مقاومت در ایران و کشورهای اسلامی به‌ویژه خاورمیانه و خاصه فلسطین اشغالی و لبنان که امروزه مرکزیت پویای آن را در نوار غزه می‌شناسیم، همواره مطرح و جریان‎ساز بوده و هست و اکنون با گذشت دهه‌های متمادی از عمر گروه‌های مقاومت در سرزمین‌های اشغالی، غزه، به‌عنوان محور مقاومت در این بخش از جغرافیای جهان اسلام شناخته می‌شود که سهم قابل توجهی در تولید آثار ادبی دارد.

با نگاهی‌گذرا به ادبیات معاصر فارسی که در دهه‌های اخیر توسط شاعران، نویسندگان، محققان و پژوهشگران حوزه ادبیات تألیف و منتشر شده‌اند، ردپای حماسه‌ها و ایثارگری اعضا و وابستگان گروه‌های مقاومت و غزه در انواع آثار ادبی در کارنامه مؤلفان ایرانی به خوبی مشهود است.

در این میان، در بین گروه‌های مختلف مولفان، شاعران حضور پررنگ و نقش تعیین‌کننده‌ای نسبت به سایر ادیبان دارند. بیشترین تعداد آثار ادبی خلق شده با موضوع غزه در ادبیات معاصر ایران، در بخش شعر است که اغلب در مناسبت‌های مختلف که غزه در مرکز وقایع جهان اسلام قرار داشت توسط شاعران پیشکسوت و جوان سروده شده یا شاعران در ایام دیگر ارادت خود به غزه و گروه‌های مقاومت را در قالب شعر بیان کرده‌اند. از کتاب‌های شاخص در این زمینه که به شعر مقاومت هم مشهور است می‌توان به مجموعه شعر«حنجره‌های شعله‌ور» به کوشش «حسین اسرافیلی»، شاعر نام‌آشنای معاصر اشاره کرد. کتاب حاضر گزیده شعرهای شاعران معاصر کشورمان درباره مقاومت اسلامی به‌ویژه مردم فلسطین است.

این کتاب یکی از پنج کتاب کنگره شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی است و پیش از این کتاب‌هایی با عناوین «واژه در سنگر»، «حنجره‌های بیدار»، «خندیدن با لبان زخم» و «درخت آتش» که آنها هم مجموعه شعر شاعران معاصر ایرانی درباره مقاومت بودند، منتشر شده است. از دیگر کتاب‌های مهم در این بخش، اثری با عنوان «والزیتون: مجموعه شعر مقاومت» سروده «حسین شکربیگی»، شاعر ایلامی است که آثار قابل‌توجهی در حوزه شعر مقاومت دارد.

حضور پررنگ شاعران ایرانی در بخش شعر مقاومت فلسطین یادآور این موضوع مهم و حیاتی است که مسئله فلسطین، مسئله شاعران کشور ما بوده است؛ شاعرانی که موضع مشخصی دارند و در برابر انگاره «ارض موعود»، فلسطین را «سرزمینی مقدس و غصب‌شده» می‌دانند.

در بخش داستان ایرانی هم موضوع فلسطین اشغالی، جریان مقاومت و غزه همواره مطرح بوده و هست و نویسندگان کشورمان آثاری را در بخش‌های داستان کوتاه و رمان با این موضوع خلق و منتشر کرده‌اند.

شاخص‌ترین و نخستین رمان فارسی با موضوع فلسطین به‌عنوان «ریاح» اثر «جلال توکلی» نویسنده یزدی درباره نفوذ صهیونیست‌ها در فلسطین و چگونگی اشغال این سرزمین مقدس است که پس از انتشار موردتوجه مخاطبان و محافل ادبی قرار گرفت و در جشنواره‌ ادبی قلم زرین به‌عنوان نخستین داستان بلند فارسی درباره سرزمین مقدس فلسطین‌ موردتقدیر قرار گرفت.

ریاح، یک واژه‌ قرآنی به معنی بادهای بشارت‌دهنده‌ رحمت الهی است (سوره اعراف، آیه‌ ۵۷) که در فضای دردناک و ناگوار داستان، سفیر امید و زندگی و بشارت‌دهنده‌ پیروزی و مدد الهی است.

زمان داستان بین سال‌های ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۱ میلادی اتفاق می‌افتد؛ در آن سال‌ها یهودیان در ظاهر به‌صورت مهاجر که از دست نازی‌ها گریخته‌اند و در فلسطین که آن را «ارض موعود» می‌نامند، جویای کار هستند اما به‌تدریج زمین‌های فلسطینی‌ها را به هر شکل ممکن تصاحب می‌کنند.

اگرچه وقایع کلی داستان واقعی و با استناد به مدارک موجود نوشته شده اما به‌صورت نمادین در داستان اصلی که در یک مزرعه اتفاق می‌افتد، انعکاس می‌یابد، در حقیقت، مزرعه‌ مورد اشاره، نمادی از کشور فلسطین است و هر کدام از شخصیت‌های داستان، نماینده‌ طیف خاصی از مردم آن کشور به شمار می‌روند.
درخت زیتونی در مزرعه و در مرکز داستان وجود دارد که سلسله حوادثی پیرامون آن به‌وجود می‌آید.

این درخت، نمادی از تاریخ و فرهنگ غنی فلسطین است و اگرچه با دسیسه‌ صهیونیست‌ها از ریشه کنده می‌شود و به جای آن یک دکل نگهبانی قرار داده می‌شود ولی پس از سال‌ها مبارزه و مقاومت مردم مظلوم فلسطین، دوباره سر از خاک بیرون می‌آورد و جوانه می‌زند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روزنه نور / نگاهی کوتاه به زندگی و فضایل حضرت معصومه(س)
  • غزه؛ محور مقاومت در ادبیات فارسی
  • مستند «الکافی» نمایانگر سرگذشت مهم‌ترین کتاب حدیث شیعه در گذر تاریخ است
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره یک کتاب مهم
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره کتاب مهم شیعه
  • فضائل و برکات وجودی حضرت فاطمه معصومه(س)
  • رسانه‌ها بر ترویج حدیث اهل بیت(ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند
  • چه کتاب‌هایی را به نوجوانان پیشنهاد بدهیم؟
  • کتاب جدید بهمن پگاه راد رونمایی می شود
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز